Welkom

Relatietherapie

Elkaar hervinden – zonder jezelf te verliezen

Een relatie start vaak vanuit verliefdheid en oprecht goede intenties. In een langdurige relatie is het heel gewoon dat het met momenten niet zo lekker loopt. Ieder koppel heeft wel eens discussies of problemen en kent naast ups ook downs. Maar wat doe je als je met je partner in een aanhoudende neerwaartse spiraal terecht gekomen bent; als conflicten niet meer overgaan, jullie mijlenver van elkaar verwijderd lijken, er een gevoel van onbegrip heerst, vertrouwen is geschaad, er niet of nauwelijks meer gecommuniceerd wordt of jullie compleet langs elkaar heen leven?

Onderzoek met relatietherapie wat jullie kunnen veranderen en hoe jullie je weer met elkaar verbonden kunnen voelen. Relatietherapie kan jullie helpen om meer begrip voor elkaar te krijgen en je weer open te stellen om naar elkaar te luisteren en warmte en intimiteit met elkaar te delen. Niet alleen door te focussen op verandering maar door ook te kijken naar het totaalpakket van jullie relatie, acceptatie van elkaars verschillen en weer oog krijgen voor de positieve kanten van jullie relatie. Niet alleen als stel kun je een groei doormaken tijdens relatietherapie, juist ook op individueel vlak kun je een diepgaande ontwikkeling doormaken.

Mijn begeleiding is gebaseerd op uitgangspunten uit de IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy) en ACT (Acceptance and Commitment Therapy) therapie. In een traject doorlopen jullie met mij als therapeut ongeveer 8 tot 12 sessies van 60 tot 90 minuten, met huiswerkoefeningen tussen de sessies in.